man ego

Wat kan een man doen die te snel klaarkomt? Enkele tips

Het is misschien een beetje een taboe onderwerp, maar toch speelt seks een belangrijke rol in het leven van mensen. Zowel bij mannen als vrouwen is dit het geval. Voor een man is seks ook belangrijk voor zijn zelfvertrouwen en het beeld dat hij over zichzelf heeft.

Mannen die er last van hebben zullen het niet zo snel toegeven, maar er is een grote groep die problemen heeft in de slaapkamer. Sommige mannen het problemen om de boel op gang te krijgen, maar er kan meer aan de hand zijn en bijvoorbeeld kan iemand last hebben van het te snel klaarkomen.

Het is een deuk in het ego

man egoAls je samen met je vriendin het bed in duikt, dan wil je als man het haar natuurlijk naar haar zin maken. Je wilt dat ze geniet van je en als je te snel klaarkomt, dan kan dit echt een heel erg groot probleem zijn. Het is simpelweg een deuk in je ego. Als je een begripvolle vriendin hebt, dan kan ze je vast wel gerust stellen.

Maar als man wil je helemaal niet gerust gesteld worden. Je wilt haar simpelweg de tijd van haar leven geven en de vroegtijdige zaadlozing kan daar een hoop problemen bij geven. Maar is er ook iets aan te doen?

Uitstellen van het klaarkomen

Dat uitstellen van het klaarkomen klinkt misschien eenvoudig, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je namelijk eenmaal bezig bent met de vriendin dan ben je vaak al te laat als je er achterkomt. Er zijn bepaalde opties die je kunt overwegen.

  • Gebruik een condoom. Een condoom zorgt ervoor dat je minder voelt tijdens de seks en hierdoor kun je hopelijk langer volhouden tussen de lakens. Er zijn overigens ook condooms verkrijgbaar die speciaal bedoeld zijn voor mannen die snel klaarkomen.
  • Denk aan iets dat totaal niet opwindend is. Bijvoorbeeld een gesprek wat je met een collega op het werk had tijdens de pauze. Door je gedachten ergens anders op te focussen kun je ervoor zorgen dat je minder opgewonden raakt en het klaarkomen dus kunt uitstellen.

We hopen dat je iets aan deze tips hebt. Mocht je er nu mee zitten kun je dit natuurlijk altijd met je partner bespreken. Als ze een begripvol persoon is, zal ze hier zeker met je over willen praten.

Share