Welke symptomen zijn er bij artrose? 

De kans is groot dat je vermoed last te hebben van artrose, er is namelijk een reden dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Er zijn verschillende symptomen die we kunnen onderscheiden bij artrose. Aangezien niet iedereen bekend is met deze symptomen hebben we hieronder het een en ander op een rijtje gezet. Door middel van dit lijstje is het mogelijk om inzicht te krijgen op de vraag of jij last hebt van artrose 

  • Algemene pijn 

Een van de meest bekende symptomen van artrose is een algemene pijn. Deze pijn wordt voornamelijk gevoeld in de heupen, nek en handen. Het kan hier gaan om een scherpe pijn die zich over een heel gebied uitstrekt, echter kan het ook gaan om een beurs gevoel. Deze pijn zal erger aanvoelen wanneer je jouw gewrichten teveel belast. Meer info? Bekijk de behandel mogelijkheden voor artrose.

  • Stijve gewrichten 

Naast de algemene pijn die je kunt voelen is het ook mogelijk om bij artrose last te hebben van stijve gewrichten. Dit stijve gevoel zal het ergste zijn wanneer je voor een lange tijd je handen niet hebt bewogen of je een dag lang hebt gewerkt achter je computer. Sommige mensen met artrose hebben de hele dag stijve gewrichten. Het stijve gevoel kan verminderd worden door de spieren eerst op te laten warmen.  

  • Verlies van flexibiliteit 

Het laatste symptoom van artrose is dat je last kunt hebben van een verminderde flexibiliteit. Dit houdt in dat je jouw gewrichten niet meer op een normale manier kunt gebruiken. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je moeite hebt om te lopen of om te bukken. Dit artikel bevat geen medisch advies.

Share