Hoe kun je snel en goed broze nagels herstellen?

Broze nagels zijn de nachtmerrie van iedere vrouw die geeft om haar nagels. Maar gelukkig kun je een hoop aan slechte nagels doen. Belangrijk om te weten is dat je voor sterke nagels calcium nodig hebt. Je nagels voeden kan om deze reden op twee verschillende manieren. Allereerst door meer melk te drinken of door je nagels te weken in een bad van melk. Zorg dan wel dat je nagels volledig nagellak vrij zodat je broze nagels herstellen kunnen.

Lange nagels

Zijn jouw nagels ook aan het splijten? Dan is het verstandig om ze even kort te veilen want lange nagels splijten nu eenmaal veel sneller. Gebruik zeker geen schaartje want hierdoor worden je nagels een beetje dubbel gebouwen. Vijl je nagels wel op de enige goede manier. Dus vijl van buiten naar het midden toe, en het liefste in dezelfde richting.

Broze nagels verbeteren

Je begint met je nagels glad te maken. Bij zowat iedere drogisterij verkopen ze polijstblokken. Polijstblokken zijn het ideale instrument om je nagels weer mooi glad te maken. Hiermee werk je oneffenheden snel weg en dat helpt enorm goed tegen gespleten nagels.

Nagelolie

Om je nagels sterk te krijgen, is aandacht besteden aan je nagelriemen ook heel belangrijk. Smeer je nagelriemen daarom voor het slapengaan in met olie en masseer je nagelriemen zachtjes, daarvan zie je zeker effect.

Nagels laten rusten?

Zijn jouw nagels regelmatig voorzien van kleurtjes van een mooie nagellak? Dan is het aan te raden om je nagels even een beetje rust te geven. Zet de kleurtjes opzij en lak je nagels eens met een versterkende lak of een serum voor mooie nagels.

Nagelverzorging

De beste nagel verzorging is het juist niet doen van iets, want het is één van de grootste verleidingen. Het frunniken aan je nagels en nagelriemen moet je echt niet doen. Maar wil je goed voor je nagels zorgen en geen broze nagels meer is dit het beste advies.

Share