Motion design, interessant voor uw business?

Video en bewegende beelden gaan een belangrijkere rol innemen voor bedrijven. Ga maar na, tegenwoordig heeft bijna iedereen continue een schermpje ter beschikking. Bijvoorbeeld in de vorm van een smartphone, tablet of laptop. Mensen kijken liever naar een filmpje dan een lange lap tekst te moeten lezen.

Bedrijven kunnen hier slim op inspelen in de communicatie of marketing van het bedrijf. Er zijn namelijk veel mogelijkheden met video en niet alle video hoeft een persoon te zijn die in een camera praat. Communicatie met bewegende beelden kan ook in de vorm van een animatie. Dat noemen we ook wel video motion design. In dit artikel meer over de manieren hoe bedrijven animatie kunnen toepassen in de communicatie.

Promotie van producten of diensten met animatievideo

Vrijwel ieder bedrijf doet aan marketing. Dat kan in de vorm van zijn advertenties in ‘oude’ media zoals kranten, tijdschriften of bushokjes, maar steeds vaker gaat dit ook online. Op het advertentieplatform van Google kan men bijvoorbeeld adverteren met video op Youtube. Er kunnen bepaalde doelgroepen worden gedefinieerd en de videoadvertenties kunnen aan de doelgroep worden getoond. Maar ook op de website van het bedrijf zelf kan met een animatievideo bijvoorbeeld bepaalde producten worden aangeprezen of uitgelegd.

Interne communicatie

Het gebruik van een animatievideo die gemaakt is met motion design voor marketing spreekt waarschijnlijk wel tot de verbeelding, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan de interne communicatie bij een bedrijf. Als het bedrijf redelijk groot is, dan zijn er waarschijnlijk bepaalde procedures waar de werknemers zich aan moeten houden. Om deze procedures uit te leggen kan er natuurlijk een geschreven document gemaakt worden, maar in sommige gevallen kan een animatievideo hier ook in voorzien. Voor vrijwel ieder bedrijf zijn er mogelijkheden op het gebied van animatievideo’s te bedenken, of dat nu voor interne doeleinden of marketing campagnes is. Laat u daarom adviseren door professionals en start zo snel mogelijk met het toepassen van video’s in uw marketing.

Share