Beste prijs ontvangen wanneer je goud gaat verkopen

Iedereen is er wel van bewust dat goud waarde heeft. Vroeger was onze valuta zelfs gedekt door goud, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Toch heeft goud eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld als valuta en het heeft zich door de jaren heen bewezen. Wanneer je in het bezit bent van fysiek goud, dan is het altijd mogelijk om dit te verkopen voor cash geld. Zo zijn er mensen die het goud als een soort van spaarrekening zien. Maar je kunt het goud natuurlijk ook gewoon gebruiken als sieraad.

Hoe ontvang je de beste prijs voor je goud

De goudprijs is constant aan het veranderen. De koers kan vandaag dus hoger zijn als morgen en natuurlijk ook andersom. Maar voor jou is het belangrijk dat je de beste prijs ontvangen. Om te beginnen is het goed om je te realiseren dat de goudprijs die je op het internet kunt vinden niet de prijs is die jij zult gaan ontvangen. Deze goudkoers is de uiteindelijke prijs voor het goud, maar de partij die het goud van jou koopt moet natuurlijk ook nog iets verdienen en ze lopen ook het risico dat de goudprijs ineens gaat zakken.

Voordat je naar een goudinkoper gaat is het ten eerste belangrijk dat je een redelijk idee hebt van wat het goud waard is. Weeg het goud gewoon eens met een keukenweegschaal en bereken dan aan de hand van het aantal karaat van het sieraad hoeveel het ongeveer waard zou moeten zijn. Nogmaals de prijs die je kunt berekenen via de tools op het internet zijn nooit de bedragen die je zult ontvangen, maar je hebt dan wel een referentiekader.

Laat diverse inkopers een bod uitbrengen

Zodra je een redelijk beeld hebt van de waarde van het sieraad, is het aan te raden om bij diverse bedrijven langs te gaan. Ze zullen het goud taxeren en je vervolgens een aanbod doen. De partij met het beste bod kun je vervolgens het goud verkopen. Voordat je goud gaat verkopen is het natuurlijk wel belangrijk om goed na te denken over de verkoop. Als het een sieraad is met emotionele waarde, moet je erg goed nadenken voordat je het te koop gaat aanbieden. Zodra het verkocht is zal het meestal worden omgesmolten en is het niet meer terug te krijgen.

Share